Prepararea salatelor (II)

 

  

 

      Estetic  vorbind, putem face dintr-o salată o adevarată operă de artă, folosind culori contrastante şi lăsând fiecare ingredient să-şi păstreze cât mai nealterată frumuseţea natuală. Astfel, este bine mai degrabă :

- să rupem decât să tăiem anumite legume cum ar fi lăptuca, andivele sau salata  verde;

- să lasam spanacul si alte legume deculoare verde in bucatele atractive;

- să tăiem vegetalele (de ex.: ardeii şi roşiile) în felii care să le reliefeze textura şi culoarea;

- să le tăiem în fâşii subţiri (ca pe cartofii pai), care să poată fi cu uşurinţă tăiate cu o furculiţă şi, în acelaşi timp să aducă vivacitate şi frumuseţe – dacă ingredientele sunt greu de mestecat (ex.: morcovii, napii sau guliile);

- să le tăiem în lungul fibrei, apoi în bucăţi mici dacă sunt legume fibroase (ex.: ţelina sau alte tulpini);

- să mărunţim sau să zdrobim numai acele legume pe care nu suntem obişnuiţi să le mâncăm curde (cum ar fi conopida sausfecla).

      Canditatea de ulei folosită depinde de gustul şi de nevoia de calorii a fiecăruia. Două, trei linguri de ulei sunt în general suficiente pentru a acoperi toate suprafeţele legumelor din patru porţii de salată, cu condiţia unei bune amestecări. Dacă avem nevoie  de o alimentaţie mai bogată în calorii, putem folosi pană la 3-4 linguri de ulei.

      Cantitatile de ingrediente folosite în salate sunt de asemenea specifice fiecăruia dintre noi.  Astfel cantităţile specificate sunt doar orientative. Odată ce am căpatat îndemanare în pregatirea salatelor şi, în general, a tuturor mâncărurilor, nu mai avem nevoie de reteţe.

      Este chiar bine sa ne formăm  obiceiul binefăcător de a mânca salate pe toată durata anului. Putem face din amestecarea salatei o adevarată ceremonie de familie; desfăşurată la masa, ea ne va deschide apetitul şi va adăuga o nunaţă preţioasă vieţii de zi cu zi.

      Atunci când dorim să folosim oţet într-o salată, este mult mai bine să îl înlocuim cu zeamă naturală de lămâie. Dacă totuşi aceasta ne lipseşte, putem folosi cu succes oţet natural din mere şi miere de albine sau oţet natural dinvin. Acesta se va folosi diluat cu puţină apă.

 

 Sursa: "Din tainele alimentaţiei lacto-vegetariene" - Editura Deceneu, 1997


Sarea....leac pentru toate Pizza perfectă pentru familia ta Spaghetti cu scoici Saint Jacques 9 sfaturi de nutritie corecta! Cartoful Combinatii de alimente compatibile si incompatibile 10 mituri despre nutritie Este sanatos uleiul alimentar? Calciul si magneziul, minerale esentiale pentru organism Rolul fierului in organism Rolul alimentatiei in fitness - Aminoacizii Importanta apei in curele de slabire Metode care te ajuta sa fii mai energic pe timpul zilei!!! Painea Alimentatia pe grupe sangvine Glucide Acneea nu e doar o boala a adolescentei Cura de slabit in numai 13 zile Regimul Okinawa Cafeaua!! Bananele-elixirul tineretii Ortorexia (obsesia) pentru alimentatia sanatoasa Importanta calciului! Caracteristicile marului Mierea si proprietatile sale Cocktail cu Pepene Verde Pepenele galben Totul despre soia Gulia!!! Morcovul!! Efectele scortisoarei!!! Varza-medicament miraculos! Dieta de iarna-ketogenica Efectele cepei!!! Usturoiul in viata noastra!!! Alimente sanatoase pentru a dormi mai bine Caracteristicile oului!! Avantajele ciocolatei!!! Dieta de ingrasare Cinci mituri populare despre nutritie, demontate Carbohidrati Componentele energizantelor!!! Ce sunt fibrele? Rolul vitaminelor in viata de zi cu zi!!! Lipidele Sarea iodata Miracolul Ceaiului verde!!! Proteinele Bulimia Importanta apei in viata noastra!!! Cerealele integrale pentru sanatatea dumneavoastra Dieta cu lamai Trucuri si sfaturi practice Dieta in cuplu Beauty Drinks - bauturi hipocalorice Diete pentru vara - scapa rapid de kilograme Alimentatia si sanatatea Prepararea salatelor (II) Prepararea salatelor (I)

Oferta speciala

Almette Smantana 150g ...

Pret: 6.8 Lei

Oferta speciala

Neumarkt 0.5l ...

Pret: 2.2 Lei

Oferta Speciala

Banane 1kg ...

Pret: 6.8 Lei

Oferta Speciala

7 Days Max Ciocolata 90g ...

Pret: 2.5 Lei