Sarea iodata

 

 

      Iodul este un micro-element nutritiv, ca si fierul, calciul sau fosoforul, care este indispensabil organismului uman. Iodul este mai putin raspandit in natura decat alti micronutrienti, de aceea este posibil ca uneori nevoile de iod ale organismului sa nu poata fi asigurate printr-o alimentatie obisnuita. 
      Iodul intra in compozitia hormonilor tiroidieni care au un rol foarte important in cresterea si in functionarea normala a unor sisteme. Lipsa iodului duce la o productie insuficienta a acestor hormoni, ceea ce afecteaza diferite parti ale corpului ca de exemplu : muschii, ficatul, rinichii si mai ales creierul, cu precadere in perioada de crestere. 
      Este important de subliniat ca efectele negative asupra creierului, produse prin lipsa de iod in perioada de crestere, nu pot fi remediate, insa pot fi prevenite.
Tulburarile prin deficit de iod includ : retard mintal, alte efecte ce pot aparea in dezvoltarea sistemului nervos, lentoare fizica, incetinirea cresterii si dezvoltare disformica a organismului, sterilitate.
Este bine de stiut ca...
- Iodul nu schimba gustul sarii sau al alimentelor 
- Muraturile pregatite cu sare iodata rezista la fel de mult ca si cele la care se pune sare neiodata
- Trebuie sa cumperi numai sare iodata ambalata in pungi rezistente la apa, cu data fabricatiei sau expirarii mentionata pe ambalaj
- Sarea iodata trebuie consumata in perioada de valabilitate mentionata pe ambalaj. Dupa expirarea termenului de valabilitate, concentratia de iod din sare scade foarte mult.
- Sarea iodata se pastreaza in cutii inchise, ferita de soare si de apa.
- Sarea procurata direct din saline, ca si sarea pentru hrana animalelor nu este iodata
- Se recomanda adaugarea sarii la sfarsitul prepararii mancarii, deoarece iodul din sare se pierde treptat in timpul fierberii.


Sarea....leac pentru toate Pizza perfectă pentru familia ta Spaghetti cu scoici Saint Jacques 9 sfaturi de nutritie corecta! Cartoful Combinatii de alimente compatibile si incompatibile 10 mituri despre nutritie Este sanatos uleiul alimentar? Calciul si magneziul, minerale esentiale pentru organism Rolul fierului in organism Rolul alimentatiei in fitness - Aminoacizii Importanta apei in curele de slabire Metode care te ajuta sa fii mai energic pe timpul zilei!!! Painea Alimentatia pe grupe sangvine Glucide Acneea nu e doar o boala a adolescentei Cura de slabit in numai 13 zile Regimul Okinawa Cafeaua!! Bananele-elixirul tineretii Ortorexia (obsesia) pentru alimentatia sanatoasa Importanta calciului! Caracteristicile marului Mierea si proprietatile sale Cocktail cu Pepene Verde Pepenele galben Totul despre soia Gulia!!! Morcovul!! Efectele scortisoarei!!! Varza-medicament miraculos! Dieta de iarna-ketogenica Efectele cepei!!! Usturoiul in viata noastra!!! Alimente sanatoase pentru a dormi mai bine Caracteristicile oului!! Avantajele ciocolatei!!! Dieta de ingrasare Cinci mituri populare despre nutritie, demontate Carbohidrati Componentele energizantelor!!! Ce sunt fibrele? Rolul vitaminelor in viata de zi cu zi!!! Lipidele Sarea iodata Miracolul Ceaiului verde!!! Proteinele Bulimia Importanta apei in viata noastra!!! Cerealele integrale pentru sanatatea dumneavoastra Dieta cu lamai Trucuri si sfaturi practice Dieta in cuplu Beauty Drinks - bauturi hipocalorice Diete pentru vara - scapa rapid de kilograme Alimentatia si sanatatea Prepararea salatelor (II) Prepararea salatelor (I)

Oferta speciala

Almette Smantana 150g ...

Pret: 6.8 Lei

Oferta speciala

Neumarkt 0.5l ...

Pret: 2.2 Lei

Oferta Speciala

Banane 1kg ...

Pret: 6.8 Lei

Oferta Speciala

7 Days Max Ciocolata 90g ...

Pret: 2.5 Lei